Do čeledě kakaduovití jsou řazeni papoušci obývající Austrálii, Indonésii, Oceánii a Filipíny, jejichž typickým znakem je chocholka na hlavě.

Nejmenším zástupcem je korela chocholatá, největší kakadu je kakadu arový, který může dosáhnout hmotnosti až 1 kg.

Jediná skupina papoušků, která vyměnila pestré barvy za bílou, růžovou a černou aniž by ztratili své kouzlo. Všichni kakaduové mají krásnou ozdobu hlavy – pohyblivou chocholku, podle jejichž pohybů se dá rozpoznat nálada jedince.

Žijí ze všech papoušků nejdéle, kakadu žlutočečelatý se dožívá až 119 let.

Kakaduové jsou ptáci vysloveně společenští, ve volné přírodě vytvářejí hejna, která se rozpadají pouze v době hnízdění.

Podčeleď zahrnuje 5 rodů papoušků, rod Cacatua je nejpočetnější.

Napsat recenzi

Prosím přihlaste se nebo se registrujte pro napsání recenze

Kakadu (104)

  • Kód výrobku: P00054
  • Dostupnost: Na skladě
  • 0,0Kč


Tagy: